Go Ahead Eagles stuit komende maand in de eerste voorronde van de Europa League op Ferencvaros, zo heeft de loting maandag uitgewezen.

De duels worden gespeeld op de donderdagen 2 en 9 juli. Go Ahead begint met een thuiswedstrijd, al wordt dat duel gespeeld in Emmen vanwege de verbouwing van de Adelaarshorst.

De wedstrijd in Hongarije wordt zonder publiek gespeeld omdat Ferencvaros nog een straf van de UEFA heeft staan.

Afgelopen seizoen eindigde Ferencvaros als tweede in de Hongaarse competitie, achter het dominante Videoton. De club staat bekend om haar fanatieke aanhang.

Go Ahead Eagles neemt deel aan de Europa League op basis van de Fair Play-ranking. 

Historie

De club uit Deventer degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en wordt de eerste Nederlandse vertegenwoordiger in Europa die niet op het hoogste niveau uitkomt sinds NEC in 1983.

''Het is de sterkste tegenstander die we hadden kunnen treffen", aldus Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt. ''Maar het is een mooie club met een geweldige historie."

"Hun begroting schijnt 2,5 keer zo groot te zijn, dus normaal winnen zij. Maar dit is een wedstrijd op zich. We zijn zeker niet kansloos."

Groepsfase

Ferencvaros speelde vijf keer tegen Nederlandse clubs. De Hongaarse club verloor twee keer van PSV (beide keren in het seizoen 1983/1984) en Ajax (beide keren in de jaargang 1995/1996) en speelde in het seizoen 2004/2005 gelijk tegen Feyenoord in de UEFA Cup.

Als Go Ahead Eagles erin slaagt om Ferencvaros uit te schakelen, dan neemt de club uit Deventer het op tegen de winnaar van het duel tussen Balzan uit Malta en Zeljeznicar uit Bosnië. 

Als bekerwinnaar is FC Groningen verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Vitesse en AZ stromen in de derde voorronde in.