De Russische overheid gaat opnieuw snijden in de kosten van de organisatie van het WK in 2018, zo meldt het Russische persbureau RIA maandag.

Het zou gaan om een bezuiniging van zo'n vijfhonderd miljoen euro.

Het Russische ministerie van Sport kondigde eerder in januari en april al aan het budget te verlagen vanwege de economische crisis in het land.

Het besluit het budget opnieuw in te krimpen werd niet beargumenteerd. Rusland heeft financiële problemen sinds de olieprijs vorig jaar inzakte en een aantal landen sancties invoerde vanwege de rol van de Russen bij het conflict in Oekraïne. 

De regering verklaarde dat de totale kosten die gemaakt worden nu 631,5 miljard roebel bedragen, ruim 10 miljard euro.

Herziening

Sportminister Vitali Moetko zei dat de bouw en renovatie van stadions niet zullen lijden onder de bezuiniging. ''Het is een herziening van het budget. We optimaliseren de voorbereidingen en schrappen de bouw van een aantal overbodige hotels.''

President Vladimir Poetin twijfelt er ondertussen niet aan dat het toernooi over drie jaar in zijn land plaatsvindt. ''We hebben een eerlijk gevecht gewonnen en zullen het WK huisvesten'', zei Poetin zaterdag in Sint Petersburg.

Op 25 juli is de loting voor de kwalificatie voor het WK 2018. Onder meer Nederland weet op die dag tegen welke landen gespeeld zal worden in de voorronde.

De toewijzing van het WK aan Rusland wordt door Zwitserse autoriteiten en de FBI onderzocht wegens mogelijke corruptie.