Neymar zal definitief niet meer in actie komen tijdens de Copa America. De aanvoerder van de 'Seleção' heeft samen met de Braziliaanse voetbalbond (CBF) besloten niet in beroep te gaan tegen zijn schorsing.

Dat heeft de CBF maandag laten weten in een verklaring op de website. "Na een bijeenkomst op zondagavond tussen Neymar en de technische staf is besloten dat de CBF akkoord gaat met de straf."

Neymar kreeg vier wedstrijden schorsing na het duel met Colombia; één voor zijn tweede gele kaart van het toernooi en drie voor zijn rode kaart.

De aanvaller van FC Barcelona werd na de wedstrijd bestraft omdat hij eerst de bal vol op de rug van Pablo Armero schoot en vervolgens een kopstoot uitdeelde aan doelpuntenmaker Jeison Murillo.

De Braziliaanse bond liet eerder nog doorschemeren dat het vier duels een veel te zware sanctie vond, maar ziet nu toch af van een beroep. "De technische staf vindt het wel erg jammer dat het een belangrijke speler kwijtraakt."

Neymar deed in de nacht van zondag op maandag al niet mee in het gewonnen groepsduel met Venezuela (2-1), waarmee Brazilië de kwartfinales bereikte. De vedette van de 'Seleção' verlaat maandag de selectie van de vijfvoudig wereldkampioen en kan vervroegd op vakantie.