Diego Maradona heeft de ambitie om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, zo meldt de Venezolaanse televisiezender Telesur.

De Argentijn heeft zijn voornemen nog niet bevestigd. Maradona (54) is sinds enkele jaren werkzaam bij Telesur. Vorig jaar analyseerde hij voor die zender wedstrijden op het WK.

De huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter kondigde op 2 juni, enkele dagen na zijn herverkiezing, zijn terugtreden aan.

Blatters opvolger zal tijdens een buitengewoon congres worden gekozen. Dit congres wordt in december 2015 of begin 2016 gehouden.

Tot nu toe hebben oud-topvoetballers Zico en David Ginola alsmede de voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond Musa Bility zich al naar voren geschoven als kandidaat.

Maradona profileerde zich afgelopen maand nog als fan van prins Ali, die na zijn verloren strijd met Blatter opnieuw met de gedachte speelt om zich kandidaat te stellen.

"Als prins Ali de nieuwe preses wordt, heb ik een goede kans om vicevoorzitter te worden", beweerde Maradona in gesprek met de Argentijnse televisie.

Corrupte speeltuin

Om daadwerkelijk deel te nemen aan de race moeten kandidaten onder meer bewijzen te beschikken over bestuurlijke ervaring.

Maradona haalde in de afgelopen weken al enkele keren hard uit naar de FIFA. "Onder leiding van Blatter is de bond een corrupte speeltuin geworden", meldde hij.