Sander Fischer heeft zijn contract bij Excelsior met één seizoen verlengd. De 26-jarige verdediger was in het bezit van een verbintenis die op 30 juni zou aflopen.

Afgelopen seizoen meldde Fischer enkele keren dat hij Excelsior mogelijk zou verlaten. "Misschien is het voor sommige mensen een verrassing dat ik heb bijgetekend", aldus Fischer op de website van Excelsior.

"Ik heb afgelopen jaar mijn ambities uitgesproken en die waren duidelijk. Er zijn ook wel dingen voorbij gekomen, maar geen aanbiedingen waarvoor ik Excelsior moet verlaten. Ik heb het prima naar mijn zin bij Excelsior en daarom heb ik besloten om een jaar te blijven."

Fischer, die vorig seizoen alle 34 eredivisieduels meedeed, kwam eerder uit voor NAC Breda, SC Cambuur, FC Emmen en AGOVV Apeldoorn.

Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior is blij met het langere verblijf van Fischer. "Wij zijn er trots op dat we de kern van het elftal hebben weten te behouden."

"Dit geeft aan dat spelers inzien dat ze zich bij Excelsior nog verder kunnen ontwikkelen. We kunnen nu in de voorbereiding rustig om ons heen kijken om onze selectie verder te versterken."