De Duitse voetbalvrouwen hebben zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Canada. Ook China gaat door naar de laatste acht.

De Zweedse vrouwen werden door Duitsland zaterdag met 4-1 opzij gezet.

In het begin van de wedstrijd in Ottawa had de aanvoerder van de wereldranglijst het vizier nog niet op scherp staan. Na een paar gemiste kansen schoot Anja Mittag vanaf de rand van het zestienmetergebied raak.

Na een overtreding op diezelfde Mittag verzilverde Célia Sasic even later de toegekende penalty.

Sasic maakte ook de 3-0 met nog een kwartier te gaan. Linda Sembrandt wist nog wel een tegengoal te maken, maar dat mocht niet meer baten voor de Zweedse vrouwen. Dzsenifer Marozsan zorgde nog voor 4-1.

Sasic en Mittag hebben bovendien beiden vijf doelpunten gemaakt in het toernooi en zijn daarmee voorlopig de topscorers.

China

Na Duitsland plaatste ook China zich voor de kwartfinales van het WK. De Chinese voetbalsters wonnen zaterdagnacht met 1-0 van Kameroen. De treffer werd in de twaalfde minuut gemaakt door verdedigster Wang Shanshan.

China neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Colombia.

De Nederlandse vrouwen hebben zich ook geplaatst voor de achtste finales. In de nacht van dinsdag op woensdag staat de wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Japan op het programma.