Voor Neymar is de Copa America al voorbij. De aanvoerder van Brazilië heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen voor zijn wangedrag woensdag na de verloren groepswedstrijd tegen Colombia (0-1). 

Neymar schoot de bal eerst vol op de rug van Pablo Armero en deelde vervolgens een kopstoot uit aan doelpuntenmaker Jeison Murillo. De aanvaller van FC Barcelona maakte daarna ook nog ruzie met Carlos Bacca. Beide spelers kregen de rode kaart.

Neymar was al automatisch voor één wedstrijd geschorst omdat hij tegen Colombia zijn tweede gele kaart van het toernooi kreeg. Hij mist daardoor het laatste groepsduel met Venezuela.

De tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol besloot Neymar voor nog eens drie wedstrijden te schorsen vanwege zijn wangedrag na het laatste fluitsignaal.

Bacca werd voor twee wedstrijden geschorst voor zijn aandeel in de knokpartij. Neymar kan nog beroep aantekenen tegen zijn straf, Bacca niet.

Beroep

Als Brazilië verder gaat in de Copa America en het eventuele beroep geen succes heeft, kan de vijfvoudig wereldkampioen in de kwartfinale en het mogelijke vervolg (halve finale en finale) geen beroep meer doen op Neymar.

De 23-jarige Braziliaan heeft al 44 doelpunten gemaakt voor de nationale ploeg, waarmee hij vijfde staat op de topscorerslijst aller tijden van de 'Seleção'.

Neymar bewaart toch al slechte herinneringen aan wedstrijden tegen Colombia. Op het WK vorig jaar raakte hij in de kwartfinale zwaar geblesseerd aan zijn rug door een overtreding van de Colombiaan Juan Zúñiga. Daardoor was het toernooi in eigen land voor Neymar voorbij.

Zonder de linksbuiten verloor Brazilië in de halve finale met historische cijfers van Duitsland (7-1) en in de troostfinale van Oranje (3-0).