John Dahl Tomasson is de komende twee seizoenen assistent-trainer bij Vitesse. De 38-jarige Deen tekende vrijdag een contract bij de club uit Arnhem.

Tomasson volgt Hendrie Krüzen op, die naar Heracles vertrok.

De Deen is blij met zijn nieuwe functie als assistent van hoofdtrainer Peter Bosz. "Iedereen weet dat Vitesse afgelopen seizoen met een eigen aanvallende speelstijl Europees voetbal heeft bereikt en zich niet gek heeft laten maken toen het tegen zat. Ik heb het afgelopen seizoen een paar dagen op Papendal rondgekeken en het beleid spreekt me aan", aldus Tomasson op de clubsite.

"Vitesse heeft uitstekende faciliteiten en een heldere visie op voetbal. In de omgeving wil ik graag een bijdrage leveren aan een voetbalsuccessen in Arnhem."

Ervaring

Technisch directeur Mo Allach verwacht dat de Deen veel toegevoegde waarde zal hebben. "Er zijn weinig spelers met zo’n staat van dienst en zo’n schat aan internationale ervaring. Jon Dahl speelde meer dan honderd interlands voor Denemarken, kwam uit in de zwaarste competities van Europa en won de twee Europese clubcompetities. Elke Vitesse-speler kan iets van hem opsteken."

Oud-Feyenoorder Tomasson was van 2011 tot 2013 assistent-trainer bij Excelsior. Daarna werd hij hoofdtrainer bij de Rotterdamse club. Na een half jaar maakte hij de overstap naar Roda JC, waar hij na de degradatie uit de eredivisie in mei 2014 ontslagen werd.