De KNVB heeft donderdag het definitieve competitieprogramma bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen in de eredivisie en Jupiler League.

Afgelopen week presenteerde de KNVB al het zogeheten concept competitieprogramma. Na overleg tussen clubs en vertegenwoordigers van gemeenten en politie is het definitieve schema vastgesteld.

Er zijn weinig wijzigingen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld het Jupiler League-duel tussen FC Volendam en FC Den Bosch verplaatst van maandag 17 augustus naar vrijdag 14 augustus. 

Verder zijn nu ook de aanvangstijden van alle duels bekend.

Het seizoen wordt op vrijdag 7 augustus geopend met een duel tussen sc Heerenveen en De Graafschap. De aftrap in het Abe Lenstra Stadion is om 20.00 uur.

Landskampioen PSV treedt op zaterdag 8 augustus om 19.45 uur in Den Haag aan tegen ADO. Op diezelfde dag stuit Feyenoord in De Kuip op FC Utrecht. Dit duel begint om 20.45 uur.

Voor Ajax start het seizoen op zondag 9 augustus met een uitwedstrijd tegen AZ. Deze wedstrijd kent een aanvangstijdstip van 12.30 uur.

Klassieker

De eerste wedstrijd tussen traditionele topclubs is al op 30 augustus: PSV-Feyenoord. Ajax-PSV is op 4 oktober en op 8 november is de eerste Klassieker van het seizoen wanneer Feyenoord in De Kuip Ajax ontvangt.

Mogelijk ondergaat het schema nog veranderingen als Nederlandse clubs na de winterstop nog actief zijn in Europa.

De 1e speeldag in de eredivisie:

Vrijdag 7 augustus: sc Heerenveen-De Graafschap (20.00 uur)
Zaterdag 8 augustus: PEC Zwolle-SC Cambuur (18.30 uur)
Zaterdag 8 augustus: Roda JC-Heracles Almelo (19.45 uur)
Zaterdag 8 augustus: ADO Den Haag-PSV (19.45 uur)
Zaterdag 8 augustus: Feyenoord-FC Utrecht (20.45 uur)
Zondag 9 augustus: AZ-Ajax (12.30 uur)
Zondag 9 augustus: NEC-Excelsior (14.30 uur)
Zondag 9 augustus: FC Groningen-FC Twente (14.30 uur)
Zondag 9 augustus: Willem II-Vitesse (16.45 uur)