Brazilië heeft in de nacht van woensdag op donderdag met 1-0 verloren van Colombia tijdens de Copa America.

Jeison Murillo maakte in de 36e minuut de enige treffer in de wedstrijd in poule C. De verdediger passeerde van dichtbij doelman Jefferson van de Brazilianen.

Na het laatste fluitsignaal incasseerde Neymar een rode kaart omdat hij de bal uit frustratie richting Pablo Armero trapte. Daarna ontstond er een opstootje waarin Neymar bijna een kopstoot uitdeelde aan Murillo.

Ook de Colombiaanse spits Carlos Bacca kreeg na afloop een rode kaart voor zijn aandeel in de schermutselingen.

Brazilië creëerde gedurende de hele wedstrijd in Santiago nauwelijks mogelijkheden. Voordat Murillo de score opende was Carlos Sanchez namens Colombia al vlak bij de 1-0. In de tweede helft bleef Colombia relatief eenvoudig op de been.

Colombia en Brazilië hebben na twee poulewedstrijden allebei drie punten verzameld. Venezuela en Peru bezitten respectievelijk drie en nul punten, maar zij kwamen pas eenmaal in actie.

Het was voor Brazilië de eerste nederlaag sinds de 3-0 verliesbeurt tegen Oranje in de strijd om de derde plaats op het voorbije WK. Onder leiding van bondscoach Carlos Dunga had de 'Seleçao' liefst elf duels op rij in winst omgezet.

Brazilië sluit de groepsfase op 21 juni af tegen Venezuela, Colombia stuit diezelfde dag op Peru. De nummer één en twee van de drie poules alsmede de beste twee nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales.