Middenvelder Luigi Bruins blijft bij Excelsior. Beide partijen zijn zo goed als rond over een contract voor twee jaar op Woudestein. SC Cambuur heeft FC Dordrecht-verdediger Marvin Peersman aangetrokken.

"We zijn er nog niet helemaal uit, maar het ziet er goed uit'', liet een woordvoerder van Excelsior woensdag weten over Bruins.

De 28-jarige Rotterdammer keerde aan het begin van het afgelopen seizoen transfervrij terug bij Excelsior.

Hij speelde eerder al in twee verschillende periodes voor de Rotterdamse club. Bruins kwam ook uit voor Feyenoord, Red Bull Salzburg en Nice.

Go Ahead Eagles

Jeugdinternational Elvio van Overbeek speelt de komende seizoenen voor Go Ahead Eagles. De 21-jarige rechtsbuiten komt van Jong PSV waar hij de afgelopen twee seizoenen een vaste kracht was. Hij tekent bij zijn nieuwe club een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Van Overbeek kon uit meer clubs kiezen. "Maar bij Go Ahead had ik het beste gevoel. Ik zocht de beste klik en die heb ik gevonden. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen en me op die manier doorontwikkelen'', lichtte hij zijn keuze toe.

Go Ahead Eagles degradeerde uit de eredivisie en komt komend seizoen weer uit in de Jupiler League.

FC Dordrecht

Twee spelers die vorig jaar degradeerden met FC Dordrecht hebben een nieuwe club gevonden.

Peersman verlaat de Zuid-Hollanders na drie seizoenen voor Cambuur. De 24-jarige Belg heeft voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen, getekend bij SC Cambuur.

De Friezen legden eerder al Jergé Hoefdraad, Kai Heerings, Sjoerd Overgoor en Dominik Masek vast als versterkingen voor volgend seizoen.

Ricky van Haaren stapt over naar Dinamo Boekarest. De 23-jarige middenvelder heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Roemeense club. Van Haaren was transfervrij. Hij speelde eerder voor Feyenoord, VVV-Venlo, ADO Den Haag en vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht.