De transfer van Mark Uth van sc Heerenveen naar 1899 Hoffenheim is zo goed als rond. De clubs hebben een principeakkoord bereikt over een terugkeer van de spits naar Duitsland.

Dat meldt Heerenveen woensdag op de clubsite.

De 23-jarige Uth, geboren in Keulen, was persoonlijk eind mei al rond met Hoffenheim, de nummer acht van het vorige Bundesliga-seizoen.

De aanvaller scoorde afgelopen seizoen vijftien keer voor Heerenveen in de eredivisie en eindigde daarmee als vijfde op de topscorerslijst. Ook was hij nog vijf keer trefzeker in de play-offs om Europees voetbal.

Uth was bovendien goed voor elf assists voor de Friezen.

Heracles

De Duitser begon zijn carrière bij 1. FC Köln, maar kwam bij de club uit zijn geboortestad nooit in actie in het eerste elftal.

Uth tekende medio 2012 voor drie jaar bij Heerenveen, maar hij kwam in eerste instantie amper aan spelen toe in het Abe Lenstra Stadion.

In het seizoen 2013/2014 werd de aanvaller daarom verhuurd aan Heracles Almelo, waar hij acht goals maakte in 28 competitieduels. Afgelopen seizoen brak Uth alsnog door bij Heerenveen, met een transfer naar Hoffenheim tot gevolg.

De linksbenige spits, die in Heerenveen nog een contract had tot medio 2016, vertelde na de verloren play off-finale tegen Vitesse al dat hij volgend seizoen hoopte te debuteren in de Bundesliga. "Ik wil graag terug naar Duitsland."