Feyenoord heeft de begeleidingsstaf van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst versterkt met performance analist David van Maurik, die overkomt van aartsrivaal Ajax.

Dat maakt de Rotterdamse club woensdag bekend op de website. De 25-jarige Van Maurik ondertekende een tweejarig contract bij Feyenoord.

"Met de aanstelling van David zorgen we voor een verdere professionalisering van onze begeleidingsstaf en krijgen onze trainers meer mogelijkheden", zegt technisch directeur Martin van Geel over de transfer.

Van Maurik gaat werken met videoanalist Yöri Bosschaart, die vanaf komend seizoen fulltime in dienst treedt bij Feyenoord. Ze zullen een systeem introduceren dat onder andere de looplijnen, snelheden en afstanden van spelers 'heel exact kan monitoren'.

"Ik heb inmiddels een aantal keer gesproken met Van Bronckhorst. Hij ziet het heel erg zitten om van deze nieuwe mogelijkheden gebruik te gaan maken en denkt dat het een waardevolle toevoeging kan zijn om sportief succes te boeken", aldus Van Maurik.