Andrea Pirlo denkt ondanks vele speculaties niet aan stoppen en gaat ervan uit dat hij met de nationale ploeg meedoet aan het Europees Kampioenschap volgend jaar in Frankrijk. 

''Er gaan veel geruchten. Maar ik ga door met voetballen en zal er bij zijn op het EK in 2016'', zei de 36-jarige middenvelder van Juventus in Split na het gelijkspel van Italië tegen Kroatië.

Twijfels over zijn toekomst ontstonden na de finale van de Champions League die zijn club verloor van FC Barcelona (3-1). Pirlo raakte geëmotioneerd na het laatste fluitsignaal en er werd gesuggereerd dat het ging om afscheidstranen.

Volgens de Gazzetta dello Sport vertrekt Pirlo vrijwel zeker bij Juventus. De Italiaanse krant denkt dat de international naar Qatar of de Verenigde Staten gaat. De middenvelder liet eerder al doorschemeren dat hij nadacht over een vertrek bij Juventus als de club de Champions League won.

Italië staat er goed voor in de strijd om kwalificatie voor het EK. De Azzurri bezetten na het gelijkspel tegen Kroatië (1-1) van vrijdag de tweede plaats in groep H.