Marc Wilmots baalt ervan dat hij vrijdag met België met 1-0 onderuit ging in het EK-kwalificatieduel met Wales, maar de bondscoach blijft desondanks positief.

Gareth Bale zorgde namens Wales voor de enige treffer. Radja Nainggolan leidde het doelpunt in door de bal te verspelen.

"We hebben alles geprobeerd, maar dit was een beetje een remake van België-Wales", doelde Wilmots tegenover Sporza op het eerdere duel tussen beide landen in groep B.

"En dan kwam er die fout van Nainggolan. Hij interpreteerde die fase verkeerd, maar hij is een goede speler. Het is te gemakkelijk om hem de schuld te geven. Het is eerder collectief."

Kansen

Wilmots heeft er nog alle vertrouwen in dat hij zich met België kwalificeert voor het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk.

"Hoeveel kansen heeft Wales gehad? Twee. En wij? Toch drie à vier. We moeten vooruit kijken. We staan nog tweede en zijn gekwalificeerd."

Wales leidt in groep B met veertien punten uit zes duels, gevolgd door België met elf punten. Israël en Cyprus staan daar vlak achter met allebei negen punten en Bosnië-Herzegovina doet met acht punten ook nog volop mee.