De voetbalsters van Japan hebben zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van het WK in Canada. Zweden kwam in groep D opnieuw niet verder dan een gelijkspel.

In groep C won Japan met 2-1 van Kameroen. Eerder won het al met 1-0 van Zwitserland, waardoor de Aziatische vrouwen al zeker zijn van een plek bij de laatste zestien.

Tegen Kameroen zetten Aya Sameshima en Yuika Sugasawa Japan al vroeg op een comfortabele voorsprong. In de laatste minuut deed Ajara Nchout nog iets terug namens de Afrikaanse ploeg.

Zwitserland maakt ondanks de eerdere nederlaag tegen Japan ook nog kans om zich te plaatsen voor de achtste finales. Het won met liefst 10-1 van Ecuador, dat eerder al met 6-0 onderuit ging tegen Kameroen.

Door een eigen doelpunt van Angie Ponce en een goal van Eseosa Aigbogun was het halverwege 2-0. Na rust scoorden Fabienne Humm en Ramona Bachmann allebei drie keer namens Zwitserland. Ponce passeerde nog een keer haar eigen doelvrouw, maar maakte uit een penalty ook de enige treffer voor Ecuador.

Zweden

De Zweedse vrouwen moeten in groep D nog vol aan de bak om zich te plaatsen voor de achtste finales. Na de teleurstellende 3-3 in de eerste wedstrijd tegen Nigeria kwam het nu niet verder dan 0-0 tegen de Verenigde Staten.

Australië won in dezelfde poule door twee treffers van Kyah Simon met 2-0 van Nigeria. Daardoor hebben alle landen nog kans op de volgende ronde.

De VS leidt met vier punten, gevolgd door Australië (drie), Zweden (twee) en Nigeria (één).