Kroatië moet opnieuw vrezen voor een straf van de UEFA. Italië heeft een klacht ingediend bij de Europese voetbalbond omdat er tijdens het EK-kwalificatieduel in Split een hakenkruis op het kunstgrasveld te zien was.

Het Nazi-symbool stond op de helft waar Italië voor de rust aanviel. In de rust werd geprobeerd het hakenkruis te verwijderen, maar dat lukte niet.

De voorzitter van de Kroatische voetbalbond, Davor Suker, was ontstemd dat het symbool in het veld stond. "We hebben het probleem dat de fans de regels niet accepteren. We zullen morgen over het hakenkruis praten, maar ik ben zeker boos."

Het duel, dat in 1-1 eindigde, werd zonder publiek gespeeld omdat de tuchtcommissie van de UEFA de Kroatische voetbalbond in april veroordeelde tot een thuiswedstrijd achter gesloten deuren na supportersrellen tijdens het duel op eigen veld met Noorwegen (5-1).

Het stadion was bij die wedstrijd op 28 maart in Zagreb al voor een gedeelte afgesloten na wangedrag van Kroatische fans bij de uitwedstrijd tegen Italië in november (1-1).