Robin van Persie vond dat het Nederlands elftal vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (2-0) bij vlagen goed speelde.

"Het was een wedstrijd die je van tevoren had verwacht. Zij stonden met veel mensen achter de bal. Dan moet je hopen op een doelpunt en na de 1-0 was de wedstrijd wel gespeeld", zei de aanvoerder tegen de NOS.

Oranje nam door treffers van Georginio Wijnaldum, die in het veld kwam voor Van Persie, en Luciano Narsingh pas na rust afstand. Dat had volgens Van Persie al veel eerder gemoeten.

"We kregen met name in de eerste helft heel veel kansen. We hadden best wel twee of drie goals mogen maken. Dan voetbal je toch een stukje makkelijker."

Van Persie werd al in de 62e minuut naar de kant gehaald en kon daar wel mee leven. "Dat is geen probleem. Ik ben blij met elke interland. Het gaat om het team en de drie punten, dus ik ben een blij man."

De aanvoerder wilde niet al te diep ingaan op vragen over zijn toekomst bij Manchester United, waar hij nog een eenjarig contract heeft. "Ik ga ervan uit dat ik blijf, maar je weet het nooit in de voetballerij."

Sneijder

Ook Wesley Sneijder was tevreden over het optreden van Nederland in Riga. "We zijn vanuit de discipline blijven spelen en hebben de bal goed rond laten gaan. Dat is denk ik het meest positieve van vanavond."

"Ik denk dat we met zijn allen tevreden mogen zijn. Het was een lastige wedstrijd, maar we moesten hem winnen en dat hebben we gedaan."

De spelmaker was van mening dat het middenveld goed stond. "Letland was alleen gevaarlijk met spelhervattingen of een counter en dan moet je goed letten op de restverdediging. Dat hebben Daley Blind en ik goed gedaan."

Sneijder kijkt tevreden terug op zijn seizoen.  "Ik wist dat ik dit seizoen een stapje extra moest doen om weer aan te haken bij de top. Oranje is top en daar moest ik alles voor laten. Ik voel me nu weer goed."