Schalke 04 heeft in André Breitenreiter een nieuwe trainer gevonden. De 41-jarige Duitser volgt de opgestapte Roberto Di Matteo op bij de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar.

Breitenreiter degradeerde afgelopen seizoen bij SC Paderborn uit de Bundesliga.

De oud-voetballer van onder meer Hannover 96 werkte twee jaar bij Paderborn. Breitenreiter leidde de club uit Noordrijn-Westfalen in 2014 voor het eerst in de historie naar het hoogste niveau.

Paderborn stond aan het begin van het seizoen even bovenaan, maar eindigde uiteindelijk als laatste na een zenuwslopende degradatiestrijd in de kelder van de Bundesliga. Toch levert het Breitenreiter een kans op bij Schalke 04, dat op de zesde plaats eindigde.

De Belgische bondscoach Marc Wilmots was ook in beeld in Gelsenkirchen, maar de keuze viel uiteindelijk op Breitenreiter.Tot woede van Wilmots, die met Schalke had afgesproken pas verder te praten na de EK-kwalificatiewedstrijd van zijn land vrijdag tegen Wales.

"Waarom komt Schalke nu met dit nieuws naar buiten? Schalke blijft de club van mijn hart, maar dit hebben ze op een bedenkelijke manier afgehandeld'', zei Wilmots kort voor de aftrap tegen het Duitse tijdschrift Kicker. ,,Dit is een slechte grap.''

Moeizaam

De oud-speler van de 'Königsblauen' erkende dat de eerste gesprekken met de clubleiding moeizaam waren verlopen.

"We groeiden moeilijk naar elkaar toe, ook omdat ik met de voorbereiding op Wales bezig was. Ik had met Schalke afgesproken dat we niet voor 12 juni zouden communiceren. Ik heb me aan die belofte behouden, Schalke niet.''