Manchester United heeft de transfer van Memphis Depay afgerond. De 21-jarige aanvaller tekende een contract voor vier jaar met een optie voor nog een jaar in Manchester.

Dat meldt de Engelse club vrijdag. Depay komt over van PSV.

De club van trainer Louis van Gaal betaalde naar verluidt een transfersom van 27,5 miljoen euro voor de zestienvoudig international. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

Depay, die vrijdag in actie komt bij het Nederlands elftal in het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland, is erg blij met zijn transfer.

"Dit is een droom die werkelijkheid wordt: spelen voor de grootste club ter wereld en werken met iemand die volgens mij de beste trainer is ter wereld, Louis van Gaal. Ik geloof in mijn eigen kunnen en ik zal hard werken om mijn dromen na te streven", aldus Depay op de clubsite.

De vleugelspits leidde PSV dit jaar met 22 doelpunten naar de eerste landstitel in zeven jaar. Depay werd tevens topscorer van de eredivisie.

Potentie

"Hij is een jonge en veelzijdige speler, die op diverse posities uit de voeten kan'', zei Van Gaal. ''Het zal een tijdje duren voordat Memphis gewend is aan het ritme in de Premier League, maar ik twijfel er niet aan dat hij de potentie heeft om een grote speler te worden voor deze club. Hij is bij de goede club gekomen om zich verder te ontwikkelen.''

Manchester United bereikte begin mei een akkoord met PSV over een transfersom voor Depay. De club van Van Gaal troefde Paris Saint-Germain af in de strijd om de linksbuiten, die op 18 mei de medische keuring doorstond.