Vivianne Miedema was na de WK-wedstrijd van Oranje tegen China teleurgesteld over zowel het resultaat als het spel van de Nederlandse vrouwen.

"China was vanaf het begin de betere ploeg, we verloren de grip op het middenveld. We mochten van geluk spreken dat het tot de negentigste minuut nog 0-0 stond", zei Miedema tegen de NOS.

"Dan is het gewoon klote dat we in de laatste minuut toch nog een doelpunt tegen kregen."

De 18-jarige spits is teleurgesteld over het spel van de Oranjevrouwen, die door het verlies nu derde staan in poule A, al hebben ze evenveel punten als China.

"Voor mij was het ontzettend frustrerend dat er weinig aansluiting was en we zo weinig creëerden. Dat was tegen Nieuw-Zeeland ook al zo. Toen hadden we geluk dat Lieke Martens echt een wereldgoal maakte. Dat moet gewoon beter richting de laatste poulewedstrijd."

Kwaliteit

Op de vraag of Nederland maandag in de laatste poulewedstrijd tegen Canada anders moet spelen, antwoordde Miedema terughoudend.

"Dat is aan de coach. We zijn met een 4-3-3 systeem op het WK gekomen en hebben zo ook de eerste wedstrijd hier gewonnen. Ik denk dat onze kwaliteit daar ligt."

​"We moeten terugkijken naar de wedstrijden die we hiervoor hebben gespeeld, waar we wel goed stonden. We moeten hier lering uit trekken en dan ben ik ervan overtuigd dat we wel een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Canada", aldus de 25-voudig international.

Na de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland werd bekend dat Miedema last had van migraine. Ze bleek tegen China genoeg hersteld om de hele wedstrijd te spelen. Ook voor de rest van het toernooi ziet de aanvaller geen problemen. "Ik ben helemaal fit, heb negentig minuten gespeeld. Ik ben fit en blijf fit, dat lijkt me een goed idee."