Rafael van der Vaart bevestigt dat hij zijn loopbaan zeer waarschijnlijk vervolgt bij Real Betis Sevilla, dat onlangs promoveerde naar de Primera Division.

"De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase", zegt de 32-jarige Van der Vaart in De Telegraaf.

Volgens de middenvelder maakte technisch directeur Eduardo Macia van Betis hem duidelijk dat de club uit Sevilla terug wil keren aan de top. "Dat maakt het een schitterend project."

Betis Sevilla heeft een driejarig contract opgesteld voor Van der Vaart, die vermoedelijk maandag wordt gepresenteerd. Met aanvoerder Jorge Molina en Ruben Castro moet de Nederlander voor de routine gaan zorgen bij de club uit Sevilla.

Eerder kwam Van der Vaart tussen 2008 en 2010 al uit in de Primera Division toen hij onder contract stond bij Real Madrid.

Ajax

Vorige week maandag speelde Van der Vaart zijn laatste wedstrijd voor HSV, waarmee hij ternauwernood degradatie naar de Tweede Bundesliga wist te vermijden.

Ook Ajax was geïnteresseerd in de transfervrije spelmaker. Van der Vaart liet afgelopen maand een ultimatum van de Amsterdamse club verstrijken toen hij met HSV nog in de degradatiestrijd was verwikkeld.

De Duitse krant Bild meldt vrijdag dat ook AC Milan, Internazionale en Sampdoria belangstelling toonden voor de 109-voudig international.