FC Utrecht is door de FIFA niet in het gelijk gesteld in de 'zaak-Michel Vorm'. Volgens de wereldvoetbalbond hoeft Swansea City de eredivisieclub geen bedrag te betalen nadat de doelman vorig jaar Swansea verruilde voor Tottenham Hotspur.

"Ik ben bijzonder teleurgesteld", laat algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht weten aan De Telegraaf.

"De precieze argumenten voor het besluit moeten we nog binnenkrijgen, maar nu al staat vast dat Swansea kennelijk kan wegkomen met ondoorzichtig gemanoeuvreer."

De nu 31-jarige Vorm verhuisde in 2011 van Utrecht naar Swansea City. Daarbij werd een doorverkoopclausule van dertig procent in het contract opgenomen als de keeper zou worden verkocht aan een andere club.

In de zomer van 2014 tekende de international bij de Spurs, maar bij de overgang waren meerdere spelers betrokken. Zo ging behalve Vorm ook Ben Davies naar de club uit Londen. De middenvelder Gylfi Sigurdsson bewandelde juist de omgekeerde weg. Er werd geen transfersom betaald.

Onjuist

"Ik vind dit niet alleen unfair en onjuist, maar het betekent ook dat het hele systeem van doorverkooppercentages op de tocht komt te staan", aldus Van Schaik.

"Verzin een list en je bent er wat de FIFA betreft kennelijk vanaf. Hoogst onbevredigend en dan druk ik me nog voorzichtig uit."

FC Utrecht overweegt nog naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen.