Xavi is donderdag gepresenteerd bij Al-Sadd. De voormalig middenvelder van FC Barcelona heeft een contract voor twee jaar getekend in Qatar.

Xavi won afgelopen seizoen de Spaanse landstitel, beker en Champions League met Barcelona en hoopt bij Al-Sadd zijn prijzenkast verder uit te breiden.

"Ik ben erg trots om hier te zijn. Ik heb het enthousiasme van een klein kind en wil prijzen blijven winnen", zei de 35-jarige spelmaker op een persconferentie. 

"Ik ken veel spelers die hier gespeeld hebben en veel legendes hebben mij goede dingen over Qatar verteld. Ze zeiden mij ook dat ik in een sterke competitie terechtkom."

"Ik wil landskampioen worden en de Aziatische Champions League is ook een mooie uitdaging voor mij. Ik wil alles wat ik bij Barcelona heb geleerd graag delen met de mensen hier."

"Ik kan zelf veel leren van het voetbal, maar ook van de cultuur in Qatar, iets wat verrijkend zal zijn voor mijn gezin. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging."

Xavi belandde op 11-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Barcelona en nam 24 jaar later afscheid met 25 prijzen achter zijn naam. Hij speelde in totaal 767 wedstrijden voor de Catalanen.