De Griekse voetbalclub Olympiakos Piraeus heeft de Portugese trainer Vitor Pereira na zes maanden ontslagen ondanks dat hij de ploeg in het afgelopen seizoen naar de 42e landstitel leidde en daarnaast de beker wint.

De samenwerking is in goed overleg beëindigd, volgens een verklaring van de club waar voormalig PSV'er Ibrahim Afellay afgelopen seizoen op huurbasis speelde.

Lokale media melden echter dat de 46-jarige trainer de woede van clubeigenaar Vangelis Marinakis op de hals heeft gehaald door onderhandelingen vorige maand met de Schotse club Glasgow Rangers. Bovendien zou de relatie al onder druk staan door ruzie over geld voor transfers.

Pereira maakte naam bij FC Porto door in 2012 en 2013 tweemaal kampioen te worden. In januari van dit jaar volgde hij de Spanjaard Míchel op als trainer van Olympiakos. De Portugese oefenmeester wordt nu genoemd als de nieuwe manager van de Turkse club Fenerbahçe.

De Nederlander Martin Jol en de Spanjaard Fran Escriba worden in verband gebracht met Olympiakos om Pereira op te volgen.