Bondscoach Jürgen Klinsmann denkt dat de oefenzeges van de Verenigde Staten op Nederland en Duitsland goed van pas komen op het komende WK.

"Dit soort resultaten geeft ons het vertrouwen dat we deze landen ook kunnen verslaan tijdens de knock-outfase van het WK", meldde Klinsmann woensdag na de 2-1 overwinning op Duitsland.

"Na vandaag zullen nog meer mensen rekening houden met het Amerikaanse voetbal. Zoals de wedstrijd zich in de tweede helft ontwikkelde denk ik dat de zege verdiend was. Het was een onderhoudend duel met een goede afloop voor ons."

Net als vrijdag tegen Oranje (4-3 winst voor de Verenigde Staten) maakte Bobby Wood de winnende treffer.

"Ik moet dit nog even laten bezinken", aldus de 22-jarige aanvaller van het Duitse Erzgebirge Aue na afloop. "Deze twee overwinningen hebben we echt als team behaald, dat is het belangrijkste."

Löw

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland hechtte weinig waarde aan de uitslag. "In de tweede helft waren we leeg gespeeld. Zij kwamen steeds beter in hun spel en wij konden daar niet op reageren."

"Het is jammer dat wij na de 1-0 kansen op meer treffers niet benutten. Ik weet niet of zij van een 2-0 of 3-0 achterstand waren teruggekomen."

Zaterdag sluit wereldkampioen Duitsland het interlandseizoen af met een uitduel met Gibraltar in de EK-voorronde.