Het Amerikaanse elftal heeft ook Duitsland verslagen in een oefenduel. Na de zege vrijdag op Oranje in de Arena wonnen de VS woensdagavond in Keulen met 2-1 van de wereldkampioen.

Bobby Wood was net als tegen het Nederlands elftal (4-3 winst) de matchwinner. De 22-jarige aanvaller van het Duitse FC Erzgebirge Aue tekende twee minuten voor tijd voor de tweede Amerikaanse treffer.

Duitsland was in de twaalfde minuut via Mario Götze nog wel op voorsprong gekomen tegen de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann.

Mikke Diskerud tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker. De middenvelder stond aan het slot van een aanval van liefst 35 passes.

In de slotfase leek doelman Ron-Robert Zieler met een prima redding op een schot van aanvoerder Michael Bradley een nederlaag voor de Duitsers te voorkomen, maar in de 88e minuut trof Wood alsnog doel. Sami Khedira kopte in de extra tijd namens Duitsland nog op de lat.

AZ-aanvaller Aron Johannsson speelde in de Amerikaanse ploeg 73 minuten mee. Het duel stond onder leiding van de Nederlandse arbiter Danny Makkelie.

Gold Cup

Voor Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, en zijn collega Jürgen Klinsmann was het de derde keer dat ze elkaar in hun huidige functie troffen.

Vorig jaar won Duitsland met 1-0 bij het WK in Brazilië van de Amerikanen. Klinsmann, als bondscoach van Duitsland de voormalige baas van de toenmalige assistent Löw, leidde de Verenigde Staten in juni 2013 in een oefeninterland in Washington verrassend langs zijn vaderland (4-3).

Duitsland speelt zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar in de Portugese Algarve. De thuiswedstrijd eindigde in 4-0 voor de ploeg van Löw.

De VS gaan in juli in eigen land proberen hun titel te prolongeren bij de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben.