Ajax heeft dinsdag bevestigd dat het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook oefenwedstrijden afwerkt tegen Dinamo Moskou en FC Nordsjaelland.

Eerder maakten de Amsterdammers al bekend dat in de aanloop naar de voorrondes van de Champions League vriendschappelijk wordt aangetreden tegen VfL Wolfsburg en Panathinaikos.

De selectie van trainer Frank de Boer begint de voorbereiding met een trainingskamp in Oostenrijk, waar een oefenduel tegen Dinamo Moskou op het programma staat.

Ajax werkt op vrijdag 10 juli vervolgens een dubbel programma af; de ene helft speelt in Hardenberg tegen het Deense Nordsjaelland, terwijl de andere helft het in Epe opneemt tegen de Grieken van ex-Ajacied Yannis Anastasiou.

Een week later stuit het beoogde basiselftal in de Arena op de nummer twee van de Bundesliga Wolfsburg. De reserves spelen diezelfde dag tegen de Duitse beloften op De Toekomst.

Ajax begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 22 juni. Het eerste voorrondeduel in de Champions League staat gepland voor 28 of 29 juli. De return is 4 of 5 augustus.