Newcastle United heeft dinsdag volgens verschillende Engelse media besloten om niet door te gaan met interim-manager John Carver en diens assistent Steve Jones.

De Engelse oefenmeester, die in januari werd aangesteld na het vertrek van Alan Pardew naar Crystal Palace, zou plaats moeten maken voor een nieuwe hoofdtrainer op St. James' Park.

Voormalig FC Twente-coach Steve McClaren geldt als topfavoriet voor de vacante positie en zou donderdag worden gepresenteerd door de club van de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong.

Carver wist in twintig competitiewedstrijden slechts drie keer te winnen met 'The Magpies', die op een teleurstellende vijftiende plaats eindigden en zo ternauwernood ontsnapten aan degradatie uit de Premier League.

In mei kwalificeerde de 50-jarige Engelsman zichzelf nog als 'de beste trainer van de Premier League', drie zeges uit achttien duels ten spijt.

McClaren werd onlangs al benaderd door Newcastle, maar prefereerde toen een langer verblijf bij Derby County. Nadat hij er in het Championship echter niet in slaagde om de play-offs te bereiken, werd hij ontslagen door 'The Rams'.