NAC Breda heeft ondanks de degradatie naar de Jupiler League in financieel opzicht geen slecht seizoen gedraaid. De directie verwacht over het boekjaar 2014-2015 een positief netto resultaat, maar moet toch flink gaan bezuinigen.

De netto omzet overtrof met 13,3 miljoen euro ruimschoots de verwachtingen, liet de clubleiding dinsdag op de website weten.

Voor het komend seizoen, waarin NAC Breda wil strijden voor promotie terug naar de eredivisie, moet er echter wel flink worden gereorganiseerd en bezuinigd.

De Bredase club gaat 600.000 euro besparen op de kosten van het kantoorpersoneel, onder meer door ontslagen en door het niet verlengen van aflopende arbeidscontracten. Ook de spelersbegroting zal door de degradatie omlaag gaan.

De omzetbegroting van NAC Breda valt in de Jupiler League terug tot 8,4 miljoen euro. "Alle maatregelen zijn noodzakelijk kwaad", liet algemeen directeur Justin Goetzee weten.

"NAC gaat alles op alles zetten om over een jaar weer in de eredivisie te spelen. Daarom willen we zoveel mogelijk budget vrijmaken voor een elftal dat kan spelen om promotie."