Het Nederlands elftal onder-19 neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Duitsland, Spanje en Rusland. Dat wees de loting dinsdag uit in Griekenland, waar het jeugdtoernooi wordt gespeeld van 6 tot en met 19 juli.

Oranje begint het EK in groep B met een wedstrijd op dinsdag 7 juli tegen Rusland, waarna het drie dagen later op Duitsland stuit en de poulefase nog eens drie dagen later afsluit tegen Spanje.

Bondscoach Aron Winter heeft ondanks de zware loting vertrouwen in de eindronde. "Onze tegenstanders hebben in de eliterondes laten zien dat ze allen over een goed voetballende ploeg beschikken met veel scorend vermogen, maar ik zie zeker kansen voor ons team."

"We willen zover mogelijk komen, met als ultiem doel winst van het EK. Om dat te bereiken, moeten we minimaal bij de beste twee in de groep eindigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen bereiken."

Winter kan in Griekenland beschikken over onder anderen FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh en Ajacied Richairo Zivkovic. "De jongens die meegaan naar het toernooi krijgen een unieke ervaring in hun voetbalontwikkeling."

In groep A strijden de leeftijdsgenoten van Oekraïne, Oostenrijk, Frankrijk en gastland Griekenland voor een plek in de volgende ronde.