Ondanks het winnen van de 'dubbel' wil Jeremain Lens nog steeds graag vertrekken bij Dinamo Kiev. De 27-jarige aanvaller hoopt op een nieuw avontuur vanwege de oorlog die Oekraïne verscheurt.

''Ik hoop dat Dinamo Kiev meewerkt als er een mooie club voor me komt. Maar als ze me aan mijn contract houden, vind ik dat ook niet erg'', zegt Lens, die nog twee jaar vastligt en vorstelijk wordt beloond in de Oekraïense hoofdstad.

De oud-speler van AZ, NEC en PSV had begin dit jaar al openlijk geroepen weg te willen vanwege de situatie in Oekraïne. ''De clubleiding begreep dat wel, ze snappen alle buitenlandse jongens die zo praten."

"Wij zijn naar een land toegekomen waar nu onrust is en willen daarom vertrekken, dat is logisch. Wij hebben een uitweg. Voor de jongens die uit Oekraïne komen, ligt dat heel anders. ''

Als landskampioen gaat Dinamo Kiev volgend seizoen de Champions League in. ''Zes mooie wedstrijden, dat is op zich een mooie uitdaging. Maar ik sta er nog steeds hetzelfde in. Ik wacht af wat deze zomer gaat gebeuren'', aldus de 29-voudig international, die terug is bij het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Letland.

Genegeerd

Bondscoach Guus Hiddink had Lens genegeerd na de dramatische 2-0 nederlaag tegen IJsland van oktober vorig jaar in de EK-kwalificatie. De vleugelspits werd in Reykjavik gewisseld en sindsdien niet meer opgeroepen voor Oranje.

''Uitleg heb ik niet gekregen, maar dat was ook niet nodig. Iedereen speelde die wedstrijd slecht, inclusief ikzelf. Dat ik dan het slachtoffer ben? Prima. Dan moet ik maar laten zien dat het beter kan. En dat heb ik gedaan. Nu ben ik fit en weer terug in Oranje, dat heb ik zelf afgedwongen.''

Lens, die onder de vorige bondscoach Louis van Gaal nog veelal basisspeler was bij Oranje, krijgt van Hiddink een tweede kans. Een rentree vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland lonkt. ''Ik reken nergens op. Alleen dat we gaan winnen.''