Feyenoord speelt volgende maand tegen Southampton bij de traditionele openingswedstrijd van het seizoen in De Kuip.

Dat meldt de eredivisieclub dinsdag. Het elftal van coach Ronald Koeman, die Feyenoord vorig jaar verruilde voor de Premier League-club, komt op donderdag 23 juli naar Rotterdam.

Het is voor de fans van Feyenoord ook een weerzien met Graziano Pellè. De Italiaan groeide onder Koeman uit tot publiekslieveling en verhuisde met de trainer mee naar de Engelse formatie.

Het duel maakt voor Southampton deel uit van een zesdaags trainingskamp in Nederland. De club die zich plaatste voor de Europa League speelt in die periode ook tegen FC Groningen, waar Koeman als speler debuteerde.

Oostenrijk

Feyenoord werkt op 24 juni de eerste training af richting het nieuwe seizoen. Op 6 juli vertrekt de selectie van coach Giovanni van Bronckhorst naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Ook Southampton zal in dat land gaan trainen.

De club speelt op 4 juli het eerste oefenduel van de voorbereiding, SC Feyenoord is de tegenstander op trainingscomplex Varkenoord.

De nummer vier van de eredivisie sloot het seizoen vorige maand in mineur af. Na het ontslag van trainer Fred Rutten liep Van Bronckhorst met zijn elftal Europees voetbal mis. Feyenoord werd in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld door sc Heerenveen.