Vooral vanuit Duitsland wordt er flink getrokken aan Marc Wilmots, maar Toby Alderweireld hoopt dat de oud-voetballer aanblijft als bondscoach van België.

"Ik hoop dat hij blijft. Heel België hoopt dat hij gaat blijven", aldus Alderweireld tegen Zoomin.tv over Wilmots.

De 46-jarige Wilmots, die sinds 2012 bondscoach is van zijn vaderland, heeft nog een contract tot medio 2018 bij de Belgische voetbalbond, maar hij zou met name in de warme belangstelling staan van zijn voormalige club Schalke 04.

De KBVB wil de oud-international niet kwijt en zou zijn afkoopsom eerder deze maand verhoogd hebben tot twee miljoen euro. Volgens de NOS zou Bert van Marwijk een van de mogelijke opties zijn als opvolger van Wilmots.

"Wij zijn bezig met de wedstrijden, voor ons blijft hij gewoon", zegt Alderweireld. "Wij als spelers horen niks, maar het gaat gewoon hetzelfde als altijd, wij merken helemaal niks."

Potentie

België toonde zondagavond zijn potentie door Frankrijk in een oefenduel in Parijs met 4-3 te verslaan. Onder Wilmots zijn de Belgen inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de FIFA-ranking.

"Ik denk dat we tot alle wissels in de slotfase een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld met goed voetbal", stelt Alderweireld. "Dit is een prestatie om trots op te zijn. Als we ons niveau halen, zijn we moeilijk te kloppen."

De Belgen spelen vrijdagavond de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wales. De Britse ploeg staat samen met de 'Rode Duivels' bovenaan in groep B met elf punten.

"Dit geeft vertrouwen voor Wales, we gaan daarheen om te winnen. Maar we moeten zeker niet gaan zweven, het zal lastig gaan worden daar."

Bekijk het interview met Alderweireld: