Jong Oranje is donderdag in de laatste groepswedstrijd van het internationale jeugdtoernooi in Toulon hard onderuit gegaan tegen Frankrijk. De Fransen waren met 4-0 te sterk, waardoor Nederland is uitgeschakeld.

Door de ruime nederlaag eindigt Jong Oranje als derde in de poule en loopt het de troostfinale mis. De ploeg van Remy Reijnierse heeft evenveel punten als de Verenigde Staten, maar het doelsaldo van de Amerikanen is iets beter.

Frankrijk kroonde zich met overwacht tot poulewinnaar en speelt zondag de finale. Costa Rica en Qatar, die Jong Oranje eerder wel versloeg, eindigden als vierde en vijfde in de groep en zijn ook uitgespeeld.

Jong Oranje kon in de eerste helft goed meekomen met Frankrijk, maar keek door een schitterend doelpunt van Romian Habrian bij rust tegen een 1-0 achterstand aan.

In de tweede helft liep Frankrijk weg bij Oranje. Younes Kaaboni benutte een strafschop en verdubbelde de marge. Jean-Marie N’Nomo en Enzo Crivelli bepaalden de eindstand op 4-0.

'Zwaar teleurgesteld'

''Dit is ontzettend balen", reageert Reijnierse, die sinds oktober invalt voor de na de mislukte EK-kwalificatie opgestapte Adrie Koster.

''We begonnen goed aan de wedstrijd en in de eerste helft waren we beter dan Frankrijk. Maar na de 2-0 was de spirit eruit en gaven we zelfs de tweede plaats in de poule weg. We verlaten het toernooi dan ook zwaar teleurgesteld. We hadden de kans om de finale te bereiken, maar staan nu met lege handen."