PSV heeft donderdag bevestigd dat Ruud Brood komend seizoen wordt toegevoegd aan de technische staf. De voormalige trainer van NEC is de opvolger van Ernest Faber als assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu.

De 52-jarige Brood heeft een contract voor een jaar getekend bij de landskampioen. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe baan.

"Ik ben nu natuurlijk geen eindverantwoordelijke meer, maar als je deel uit kan maken van een topclub als PSV, is de keuze snel gemaakt. PSV past bij me. Zowel qua ambitie als qua club. Het is mooi om hier te mogen werken. Ik ga er alles aan doen om het resultaat van het laatste jaar door te zetten", zegt Brood op de clubsite van PSV.

De oefenmeester liet eind mei zijn contract al ontbinden bij NEC, waardoor de weg vrij was voor een overgang naar de Eindhovenaren.

Titel

Brood leidde NEC dit seizoen naar de titel in de Jupiler League. De club, die vorig seizoen nog degradeerde uit de eredivisie, vergaarde liefst 101 punten en maakte 100 doelpunten.

De voormalig speler van onder meer Feyenoord en NAC was een jaar hoofdtrainer bij NEC. Eerder was hij hoofdcoach van Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Roda JC.

Brood is de opvolger van Ernest Faber, die eerder op donderdag juist werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van NEC. De 43-jarige coach was ruim drie seizoenen werkzaam als assistent bij PSV.