Guus Hiddink zal vrijdagavond in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten grotendeels dezelfde spelers opstellen als in het zeer belangrijke EK-voorrondeduel met Letland van volgende week vrijdag.

Dat zei de bondscoach donderdag op een persconferentie in Hoenderloo in de aanloop naar het duel met de Verenigde Staten.

"Ik kies voor grotendeels dezelfde spelers in die wedstrijden. Misschien staan twee à drie andere spelers in de basis. Ik zeg niet wie dat zijn. In dit stadium heb ik geen zin om te veel kaarten weg te geven. Bovendien kan er in het 'fysieke' nog iets gebeuren met een speler die wegvalt."

De speelwijze van Oranje zal tegen de Verenigde Staten misschien anders zijn dan tegen Letland. "Dat heeft ook te maken met hoe Letland speelt en welke resultaten de Verenigde Staten de afgelopen periode hebben behaald."

Hiddink liet doorschemeren dat hij voor een systeem met twee spitsen kiest. Een van die twee is sowieso Robin van Persie. "Maar ik ben niet zo'n voorstander van twee spitsen die echt met de rug tegen de verdediging van de tegenstander spelen. Ze moeten alterneren."

Video: 'Duel met VS staat in teken van Letland'

Vlaar

De niet fitte Ron Vlaar zal geen speeltijd krijgen in de Amsterdam Arena. Stefan de Vrij, die net als Vlaar nog apart van de groep trainde, zal in elk geval niet in de basis staan. "De Vrij is bijna klachtenvrij."

In het centrum wordt Bruno Martins Indi daarom waarschijnlijk gekoppeld aan Jeffrey Bruma.

Als alle internationals fit blijven tegen de Verenigde Staten, dan twijfelt Hiddink nog over twee posities. Daarom wil hij vrijdag in de Arena zowel Gregory van der Wiel als Daryl Janmaat aan het werk zien als rechtsback. Voor de positie rechts voorin moet hij een keuze maken tussen Quincy Promes en Luciano Narsingh.

Jasper Cillessen blijft de eerste doelman van Oranje en Jetro Willems is de beoogde linksback, al had de speler van PSV afgelopen week lichte fysieke klachten. Daley Blind heeft Hiddink overtuigd als middenvelder en Memphis Depay moet Van Persie en Huntelaar vanaf de linkerkant van aanvoer voorzien.

Sneijder

Hiddink wilde niet zeggen of Wesley Sneijder wordt ingezet. Woensdagavond won de middenvelder met Galatasaray nog de Turkse bekerfinale ten koste van Bursaspor.

Voor Hiddink is de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten geslaagd als Oranje een goed niveau haalt. "Maar het is ook belangrijk een resultaat boeken."