Robert Maaskant is definitief ook volgend seizoen de coach van NAC Breda, dat onder leiding van de trainer dit seizoen degradeerde uit de eredivisie.

Maaskant bereikte woensdag een akkoord met de Brabanders voor een contract van één seizoen, zo bericht NAC donderdag op de clubsite.

Beide partijen hebben de "intentie uitgesproken" om ook na volgend seizoen met elkaar verder te gaan als het NAC lukt om direct weer te promoveren.

De 46-jarige Schiedammer bood afgelopen zondag na de nederlaag tegen Roda JC, waardoor NAC naar de Jupiler League degradeerde, zijn ontslag aan, maar de clubleiding stelde direct dat het toch langer door wilde met Maaskant.

Woensdag probeerden honderden fans van NAC de coach te overtuigen te blijven door bij zijn huis langs te gaan en hem taart aan te bieden. De coach was zicht- en hoorbaar aangedaan door die steun.

Vertrouwen

"Wat ik zondag na de wedstrijd al in mijn emoties verwoordde blijft staan: ik voel me hoofdverantwoordelijk voor de prestaties en voor de degradatie van NAC", aldus Maaskant.

"Ik heb vertrouwen in de weg die deze club is ingeslagen en in de bergen werk die door velen verzet worden om NAC te maken tot de unieke organisatie die het is. Deze club hoort thuis op het hoogste voetbalniveau van Nederland."

Maaskant begon aan het begin van dit jaar aan zijn tweede periode in Breda. Hij eindigde als zestiende met NAC en wist zich in de play-offs niet veilig te spelen met zijn ploeg.

De coach, die salaris zal inleveren, zal ook de taken van technisch manager op zich nemen. Het afgelopen seizoen had Maaskant al enkele taken overgenomen van de vertrokken technisch directeur Graeme Rutjes. Die diende in februari zijn ontslag in vanwege een "gebrek aan draagvlak''.