De clubleiding van NEC heeft Ernest Faber aangesteld als nieuwe trainer. De 43-jarige coach is de opvolger van Ruud Brood.

"Ik ben trots en blij om hier aan de slag te gaan", meldde Faber donderdag bij zijn presentatie.

De voormalig verdediger vertrok na het zojuist afgelopen seizoen bij PSV, waar hij ruim drie seizoenen assistent-coach was. Faber tekende voor twee jaar bij zijn nieuwe club.

Brood, die met NEC kampioen van de Jupiler League werd, liet vorige week zijn contract bij de Nijmegenaren juist ontbinden om de nieuwe assistent van PSV-coach Phillip Cocu te worden.

Faber gold als de belangrijkste kandidaat bij NEC nadat Mario Been was afgehaakt. De Brabander was eerder hoofdtrainer van FC Eindhoven en een tijdje interim-trainer van PSV toen Cocu vanwege een tumor ontbrak.

Nieuw profiel

Faber werkte onder bondscoach Bert van Marwijk anderhalf jaar als assistent bij het Nederlands elftal.

"Na het vertrek van Ruud heeft het technisch hart een nieuw profiel opgesteld en een longlist gemaakt met enkele namen", aldus algemeen directeur Bert van Ingen op de website van de Nijmegenaren.

"NEC heeft op basis van deze lijst twee kandidaten geselecteerd om gesprekken mee te voeren, waarbij al snel duidelijk dat we met Ernest de samenwerking aan willen gaan."