Op verzoek van FC Barcelona is Luis Figo geschrapt uit het team van FC Barcelona- en Juventus-legendes voor een duel met een all star-ploeg in Berlijn.

Dat meldt de Catalaanse club op Twitter. Het treffen vindt vrijdag om 17.30 uur plaats, aan de vooravond van de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Juventus.

"De UEFA heeft ons laten weten dat Luis Figo, op ons verzoek, FC Barcelona niet zal vertegenwoordigen in deze wedstrijd", luidt de tweet van de Catalanen.

Figo maakte in de zomer van 2000 een geruchtmakende overstap van FC Barcelona naar Real Madrid nadat hij eerder nog zijn liefde had verklaard aan de Catalaanse club.

Fans van FC Barcelona voelden zich verraden en trakteerden Figo steevast op een fluitconcert als hij met Real Madrid terugkeerde in Camp Nou. Toen de aanvaller tijdens een 'Clásico' in 2002 een hoekschop wilde nemen, kreeg hij zelfs een afgehakte varkenskop naar zijn hoofd geslingerd.

Van der Sar

In het gecombineerde team van FC Barcelona- en Juventus-legendes treden wél onder anderen Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel aan.

Bij de all stars maken onder anderen Clarence Seedorf en Pierre van Hooijdonk hun opwachting.