Voormalig topofficial Jack Warner van de FIFA heeft aangekondigd een boekje open te doen over frauduleuze praktijken bij de wereldvoetbalbond.

"Ik zal niets meer geheim houden", dreigde Warner in een televisieprogramma dat woensdagavond werd uitgezonden in zijn land Trinidad en Tobago.

"Sepp Blatter weet waarom hij ten val is gekomen. En als er iemand anders is die dat ook weet, dan ben ik diegene."

Volgens de voormalige vicevoorzitter van de FIFA en huidig politicus probeerde de wereldvoetbalbond vijf jaar geleden de parlementsverkiezingen in Trinidad en Tobago te beïnvloeden.

"De documenten zijn helder, ook over de rol van de voorzitter. Nu zal alles duidelijk worden. Zelfs als ik sterf, zal de lawine niet tegen te houden zijn. Ik bied mijn excuses aan dat ik hier nu pas mee kom. Ik wil geen geheimen meer bewaren voor mensen die mijn land willen vernietigen.''

Video: Warner wil alles vertellen over FIFA

Omkoping

Warner zegt ook papieren en kopieën van cheques te hebben die bewijzen dat de FIFA zich heeft ingelaten met omkoping.

De politicus heeft zijn advocaten opdracht gegeven die documenten over te dragen aan de autoriteiten. "Ik leg mijn toekomst nu in handen van die mensen."

Warner meldde zich vorige week zelf bij de politie. Hij werd verhoord, maar mocht vervolgens op borgtocht vrij. 

Rode lijst

Warner is een van de zes verdachten in het omkoopschandaal bij de FIFA die op de zogeheten 'rode lijst’ van Interpol staan. Hij zou in 2008 via de FIFA tien miljoen dollar aan smeergeld hebben ontvangen van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond, dat in ruil daarvoor het WK van 2010 kreeg toegewezen.

Interpol wees landen er woensdag op dat er een arrestatiebevel loopt tegen verdachten in een bepaald land. De organisatie deed dit naar eigen zeggen op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten.

Warner vertrok al in 2011 bij de FIFA nadat zijn naam was gevallen in een ander schandaal.