Wesley Sneijder heeft woensdagavond met Galatasaray beslag gelegd op de Turkse beker. Eerder werd de Oranje-international ook al kampioen met zijn club.

In een verhitte en spannende finale won de ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu met 3-2 van Bursaspor, dat niet kon profiteren van het thuisvoordeel in het eigen Atatürkstadion in Bursa.

Burak Yilmaz was de gevierde man bij Galatasaray. De aanvaller kwam drie keer tot scoren (1-1, 2-1 en 3-2). Voor Bursaspor waren Fernandão en Volkan Sen trefzeker.

In de slotfase ontsnapte de landskampioen nog diverse keren aan de gelijkmaker. Sneijder speelde bij Galatasaray de gehele wedstrijd.

De bekerwinst betekent voor Sneijder de zesde in zijn carrière en de tweede met Galatasaray. Eerder won hij bij Ajax tweemaal de KNVB-beker en veroverde hij met Internazionale eveneens twee keer de Italiaanse beker.

Oranje

Sneijder reist zo snel mogelijk naar Nederland om zich bij de selectie van Oranje aan te sluiten. Datzelfde geldt voor Jeremain Lens, die donderdag de beker in Oekraïne hoopt te pakken met Dinamo Kiev.

Sneijder hoopt vrijdag in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten in Amsterdam nog op enige speeltijd in Oranje.