De Belgische voetbalbond is niet van plan deze zomer zonder flinke schadevergoeding vervroegd afscheid te nemen van bondscoach Marc Wilmots.

Volgens Belgische media heeft het bondsbestuur de afkoopsom voor Wilmots inmiddels verhoogd tot twee miljoen euro, na aanvankelijk de schadeclaim op een miljoen te hebben vastgesteld.

Bij de Rode Duivels heeft Wilmots nog een contract tot medio 2018, maar diverse clubs willen de oud-international op korte termijn vastleggen.

Schalke 04, de club van Klaas-Jan Huntelaar, zou de voornaamste kandidaat zijn om Wilmots aan te stellen. Bij de Duitsers werd Roberto Di Matteo onlangs aan de kant gezet.

Wilmots wil echter pas na de EK-kwalificatiewedstrijd op 12 juni in en tegen Wales in onderhandeling wil gaan.

Advocaat

Tot de mogelijke opvolgers van de huidige bondscoach behoren onder anderen Dick Advocaat en Michel Preud'homme, die in het verleden trainer was van FC Twente en nu Club Brugge onder zijn hoede heeft.

De kandidatuur van de 67-jarige Hagenaar is vooral in de Waalse media slecht gevallen. Advocaat stapte in 2010 op als bondscoach van België, waarna hij aan de slag ging als bondscoach van Rusland.

Afgelopen seizoen leidde Advocaat in de laatste maanden Sunderland naar lijfsbehoud in de Premier League. Hij maakte onlangs bekend niet verder te willen bij de Engelse club.