Het Nederlands elftal heeft woensdag in Hoenderloo getraind zonder de verdedigers Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Jetro Willems.

De drie internationals volgden binnen een individueel programma. De overige 21 spelers stonden wel op het veld met bondscoach Guus Hiddink.

Vlaar en De Vrij hebben deze week nog niet met de groep meegetraind. Hiddink wil vooral met Vlaar heel voorzichtig zijn. De verdediger van Aston Villa heeft een jaar vol blessureleed achter de rug en is nu eindelijk weer fit.

De Vrij en Willems sluiten mogelijk woensdagavond aan bij de selectie, als Oranje nog een keer achter gesloten deuren traint.

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de oefeninterland vrijdag in de Arena tegen de Verenigde Staten. Donderdag staat nog één training in Hoenderloo op het programma. Volgende week vrijdag speelt de ploeg van Hiddink in Riga de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Sneijder

Wesley Sneijder speelt woensdag met Galatasaray de Turkse bekerfinale tegen Bursaspor en komt daarna zo snel mogelijk naar Nederland. De nummer tien van Oranje hoopt tegen de Amerikanen nog wat speelminuten te maken.

Jeremain Lens is de laatste international met clubverplichtingen. De aanvaller strijdt donderdag met Dinamo Kiev tegen Sjachtar Donetsk om de beker in Oekraïne. Ook Lens zal zich daarna zo snel mogelijk melden bij Hiddink.

Bas Dost, Hakim Ziyech en Sven van Beek meldden zich eerder geblesseerd af bij de bondscoach. Die schrapte zelf Nigel de Jong, Leroy Fer en Jeroen Zoet uit zijn voorlopige selectie.