Filip Kurto speelt de komende twee seizoenen bij Excelsior. De 23-jarige doelman had een aflopend contract bij FC Dordrecht en stapt transfervrij over naar de Rotterdammers.

Dat meldt Excelsior woensdag op de clubsite.

Met het vertrek van Gino Coutinho en Jordy Deckers en de tot de winterstop uitgeschakelde Alessandro Damen had Excelsior dringend behoefte aan een nieuwe doelman en de Rotterdamse club vond deze in Kurto. De Pool speelde eerder in Nederland al bij Roda JC en degradeerde dit seizoen met FC Dordrecht uit de eredivisie.

Volgens keeperstrainer Rob van Dijk zal Kurto niet de enige keeper zijn die Excelsior deze zomer aantrekt. "Je weet nooit hoe zo’n seizoen gaat verlopen. Alessandro is sowieso nog tot de winterstop uitgeschakeld."

"Met de komst van Filip Kurto hebben we nu één nieuwe doelman binnen, maar daar zal er zeker nog één bij moeten komen. Daar zijn we druk mee bezig."

Excelsior is sinds het vertrek van Marinus Dijkhuizen nog zonder hoofdtrainer. De ploeg uit Rotterdam eindigde afgelopen seizoen als vijftiende in de eredivisie.