Ook belangrijke sponsoren van het voetbal zijn tevreden over het vertrek van voorzitter Sepp Blatter bij wereldvoetbalbond FIFA. 

''Dit is een belangrijke eerste stap om het vertrouwen weer op te bouwen. Er is echter nog meer werk te verzetten'', reageerde de kritische creditcardmaatschappij Visa.

''We verwachten dat de FIFA nog meer maatregelen neemt om de problemen binnen de organisatie aan te pakken'', aldus het bedrijf dinsdag.

Vanwege nieuwe berichten over corruptie bij de FIFA plaatste Visa vorige week nog vraagtekens bij de sponsorrelatie met de bond. De creditcardmaatschappij zou de sponsoring heroverwegen als de voetbalbond er niet in zou slagen te hervormen.

Ook Coca-Cola begroette de beslissing van Blatter. ''De aankondiging is een positieve stap voor de sport, het voetbal en de fans'', aldus de frisdrankproducent.

Adidas

Adidas liet weten dat het vertrek van de voorzitter een stap in de goede richting is. ''We verwelkomen de toezegging van de FIFA om te veranderen. De bond is een weg ingeslagen die transparantie nastreeft."

McDonald's zei ook ''hoopvol te zijn dat de veranderingen die worden doorgevoerd binnen de FIFA een eerste grote stap zijn om de organisatie te hervormen en het vertrouwen van fans wereldwijd terug te winnen".

Net als Visa reageerden ook de andere grote voetbalsponsoren vorige week verontwaardigd op het corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond.

Video: 'Sponsoren FIFA moeten uitkijken'