Prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië gaat zich opnieuw verkiesbaar stellen als voorzitter van de FIFA. 

Dat melden diverse media nadat de zittende preses Sepp Blatter zijn vertrek aankondigde. 

De 39-jarige Jordaniër nam het vorige week bij de laatste verkiezingen als enige op tegen Blatter. Bin Al-Hussein, die werd gesteund door Michael van Praag, moest vrijdag in Zürich echter een kansloze nederlaag incasseren (133-73).

Vier dagen later kondigde Blatter echter tot ieders verrassing zijn vertrek aan. De nieuwe verkiezingen zullen tussen december en maart 2016 worden gehouden. Bin Al-Hussein is voormalig vicevoorzitter van de FIFA.

De Jordaanse voetbalbond onderzoekt of Bin Al-Hussein zelfs geïnstalleerd kan worden als voorzitter zonder een nieuwe verkiezing.

"We onderzoeken de rechtmatigheid van het voorzitterschap en of prins Ali FIFA-voorzitter kan worden omdat Blatter is gestopt", aldus vicevoorzitter Salah Sabra van de Jordaanse bond tegen het Jordaanse persbureau Petra.

Ginola

David Ginola stelt zich volgens Sky News eveneens weer kandidaat. De 48-jarige Fransman meldde zich in januari ook aan voor de vorige verkiezingen, maar kreeg toen niet de benodigde steunbetuigingen bij elkaar.

Landgenoot Jérôme Champagne moest zich ook om die reden terugtrekken.

Michael van Praag en Luis Figo kregen net als Bin Al-Hussein en Blatter wel voldoende steun en gingen daarom de verkiezingsstrijd in. De voorzitter van de KNVB en de Portugees trokken zich een week voor de verkiezing echter terug.

Figo

Figo stopte omdat hij de strijd met Blatter oneerlijk vond. De oud-voetballer van FC Barcelona en Real Madrid weet nog niet of hij zich weer in de strijd mengt.

"We moeten nu rustig en verantwoordelijk een eensgezinde oplossing vinden om een nieuw tijdperk van transparantie en democratie binnen de FIFA te beginnen", aldus Figo in een statement.