De organisatiestructuur van de FIFA zal de komende periode grote veranderingen ondergaan, zo kondigde FIFA-official Domenico Scala dinsdag aan.

"De afgelopen periode hebben we al gewerkt aan zulke veranderingen, maar we gingen nog niet ver genoeg", aldus Scala op de persconferentie waarop FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekendmaakte zijn functie neer te leggen.

"Met zijn terugtreden geeft Blatter de FIFA de ruimte om een nieuwe weg in te slaan. Als voorzitter van de toetsingscommissie van de wereldvoetbalbond voel ik me erg betrokken bij de hervormingen die op stapel staan."

Pas in een later stadium maakt de FIFA bekend welke veranderingen er komen. "Maar ze zullen fundamenteel zijn. Dan heb ik het over hoe de organisatie is opgezet bijvoorbeeld, we gaan veel verder dan we tot nu toe zijn gegaan. De details volgen."

Volgens Scala probeerde Blatter ook al de FIFA te veranderen. "Daarom heb ik veel respect voor hem. Hij heeft nu een beslissing genomen die van groot verantwoordelijkheidsgevoel getuigt."