Leo Beenhakker heeft zijn afscheid aangekondigd als bestuurslid technische zaken bij Sparta Rotterdam. De voormalig bondscoach zet na afloop van dit seizoen een punt achter zijn carrière in de voetbalwereld.

Dat meldt de eerstedivisionist dinsdag op de website. "Ik ben op 1 juli aanstaande precies vijftig jaar actief in dit mooie circus. Het is mooi geweest", verklaart de oud-trainer van onder meer Ajax en Feyenoord zijn besluit.

De 72-jarige Beenhakker begon zijn loopbaan in het profvoetbal in 1967 als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. Later werkte hij onder meer twee periodes bij Real Madrid en als bondscoach van het Nederlands elftal, Saoedi-Arabië, Trinidad en Tobago en Polen.

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij ontzettend veel mooie clubs en nationale teams. Ik realiseer me ook dat ik veel aan het voetbal te danken heb gehad", aldus 'Don Leo', die ook twee keer aan het roer stond bij Oranje.

Sinds 2013 is de voormalige oefenmeester in dienst bij Sparta, waar hij de komende weken nog wel invulling zal geven aan zijn functie als bestuurslid technische zaken. "Als geboren en getogen Rotterdammer sluit ik het nu af bij deze mooie Rotterdamse club."

"De komende weken ben ik op verzoek nog beschikbaar om de technische staf te ondersteunen in de keuzes die nog gemaakt moeten worden om de selectie voor het komende seizoen samen te stellen. In die periode kan Sparta dan op zoek naar mijn opvolger."