FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets denkt dat Lionel Messi zaterdag het verschil gaat maken tegen Juventus in de Champions League-finale.

De 27-jarige Argentijn maakte afgelopen zaterdag grote indruk met een treffer in de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao.

Met zijn doeltreffende solo opende Messi de score in de eindstrijd die in 3-1 zou eindigen voor de Catalanen.

"Ik geloof dat Messi tegen elke club zo'n doelpunt kan maken", aldus Busquets dinsdag op een persconferentie waar veel spelers van FC Barcelona aanschoven.

"Misschien is dat ook wel nodig, want Juventus is een sterke tegenstander. Een club die ook heel anders speelt dan de meeste van onze opponenten."

Iniesta

Andrés Iniesta maakt zich vooralsnog geen zorgen over zijn fysieke gesteldheid.

''Goed, ik heb een beetje pijn gehad, maar het stelt niets voor. Ik ben er totaal niet mee bezig, dat ik de eindstrijd zou kunnen missen'', verzekerde de 31-jarige spelmaker van de Spaanse kampioen.

Iniesta viel tegen Bilbao uit met een lichte kuitblessure. Hij trainde dinsdag nog niet mee met de groep.

Mascherano

Javier Mascherano durft FC Barcelona geen favoriet te noemen. "Het zou heel gevaarlijk zijn om aan te kondigen dat we gaan winnen. Juventus kan net als wij drie prijzen winnen, ze staan er heel goed voor."

"Gelukkig hebben wij Messi. Hij heeft een bepaald talent dat anderen niet hebben."

Xavi neemt zaterdag afscheid van FC Barcelona met de finale in Berlijn.

"De dubbel is al binnen, nu hopen we op de derde prijs", vertelde de 35-jarige middenvelder. "Dit is natuurlijk een spectaculair einde van mijn FC Barcelona-loopbaan."

De Champions League-finale begint zaterdag om 20.45 uur.